Mürdüm Eriği Marmeladı
İster tatlılara ister kahvaltılara kullanabileceğiniz enfes bir mürdüm eriği marmeladı tarifiyle geldik. Haydi sizi mutfağa alalım.
Mürdüm Eriği Marmeladı Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 Kilogram Mürdüm Eriği
- 1/2 çay Bardağı Su
- 1 Su Bardağı Toz şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Nişasta
Mürdüm Eriği Marmeladı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Erikleri güzelce yıkayın ve ortadan ikiye ayırarak çekirdeklerini çıkartın. Kabuklu olacak şekilde kısık ateşte ocağa alın.
- Üzerine yarım çay bardağı su ekleyin ve iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan sonra erikleri blenderdan geçirin ve tekrar tencereye aktarın.
- Üzerine toz şekeri ekleyin ve kaynamasına yakın nişastayı da ekleyerek pişirin. Pişen erik marmeladını kavanoza aktarıp ağzı sıkıca kapalı bir biçimde muhafaza edin. Afiyet olsun.