Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #recel

Dut Reçeli

Görüntüsüyle iştah kabartan, rengiyle sunumları güzelleştiren nefis dut reçeli tarifiyle geldik. Ekşiyip yumuşamadan, en kısa sürede tüketmek gereken bu harika meyveyi reçel olarak saklamak harika bir yöntem. Haydi sizi mutfağa alalım.

Dut Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Büyük Boy Kase Karadut
  • 1 Kilogram şeker
  • 1 Büyük Boy Kase Su
  • 1/2 Adet Limon
Dut Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. 1 kilo şekerden 1 su bardağı ayırıp geri kalan şekeri tencerede su ile birlikte kaynatalım.
  2. Şerbet kaynayınca içine dutları atıp yüksek ateşte bir taşım kaynatalım. Orta ateşe alıp yarım saat kadar daha kaynatalım.
  3. Sonra ayırdığımız 1 bardak şekeri ekleyelim ve kısık ateşte kıvam alana kadar kaynatalım.
  4. Ocaktan aldıktan 2-3 dakika sonra limon suyunu ekleyelim ve karıştıralım.
  5. Yıkayıp iyice kuruladığımız kavanozlara reçeli döküp ağzını sıkıca kapatalım ve kapağı aşağıda kalacak şekilde ters çevirip bir gün bekletelim. Afiyet olsun.
Portakallı Yumuşak Pasta

Portakallı Yumuşak Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ezme Salata

Ezme Salata

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kolay Çikolatalı Tart

Kolay Çikolatalı Tart

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tam Buğday Bagel

Tam Buğday Bagel

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Havuçlu Tarçınlı Pasta

Havuçlu Tarçınlı Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce