Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #pilav

Mantarlı Pilav

Mantarı sevmeyenleriniz olabilir ancak tavuk suyu ve tereyağı ile yapılan bir pirinç pilavına hayır diyeceğinizi zannetmiyoruz. Bu yüzden mantarı ekleyerek daha da lezzetli ve besleyici hale getirdik. Bitkisel protein açısından da oldukça zengin olan mantar, pirinçle buluşunca nefis bir lezzete büründü. Dilerseniz et ya da tavuk suyu ilavesiyle de lezzetini zenginleştirebilirsiniz.

Dereotu sevenler maydanoz yerine pilava ekleyip, aromasını daha da zenginleştirebilirler. Şimdiden ellerinize sağlık!

Mantarlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Su Bardağı Pirinç
  • 2-3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 200 Gram Mantar
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1/4 Demet Dereotu
Mantarlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pirincinizi güzelce yıkayıp, 15 dakika sıcak tuzlu suda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayın. 2-3 dakika kadar kavurun.
  2. Mantarları  ince ince doğrayın ve tavaya alın. Mantarları da suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  3. Suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyin. Tuz ve karabiberi de ilave edin, karıştırın.
  4. Sıcak suyunuda koyduktan sonra ağzını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
  5. Suyunu çekip piştikten sonra arasına bir havlu kağıt koyup 10 dakika pilavı dinlendirin.
  6. Süre sonunda dereotunu ince kıyın ve pilava ekleyip karıştırın.
  7. Servis tabağına alın. Afiyet olsun.
Akordiyon Patlıcan

Akordiyon Patlıcan

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Simit Çanağı

Simit Çanağı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mini Tava Pizzası

Mini Tava Pizzası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Şeftalili Tersyüz Kek

Şeftalili Tersyüz Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Glutensiz Vegan Karabuğday Ekmeği

Glutensiz Vegan Karabuğday Ekmeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce