Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Kayısı Tatlısı

Baklavayı çok seviyoruz ama biliyoruz ki bol hamurlu bir tatlı olan baklavalar ne yazık ki masum değiller. Gelin baklavaya bir alternatif olabilecek, görüntüsüyle sizi şaşırtacak ve iştahınızı açacak, yapması kolay yemesi olay olan bu kayısı tatlısına bir şans verelim. Kuru kayısıları alıyoruz, onları şerbette kaynatıyoruz ve cevizle, antep fıstığıyla taçlandırıyoruz. Nasıl bir lezzeti oluyor derseniz tabii ki harika, nefis, müthiş oluyorlar. İkramlık olarak bile servis edebilirsiniz bu pratik kayısı tatlılarını. Şimdiden ellerinize sağlık.

Kayısı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
  • 15 Adet Kuru Kayısı
  • 1/2 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 çay Kaşığı Limon Suyu
  • 15 Adet Ceviz Içi
  • Süslemek için:
  • 3 Yemek Kaşığı Toz Antep Fıstığı
Kayısı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kayısıları yıkayın ve üstüne çıkacak kadar su doldurup, mümkünse bir gece değilse en az 3 saat kadar bu şekilde suda bekletin.
  2. Daha sonra o beklettiğiniz suyla beraber kayısıları bir tencereye alın. Toz şekeri ekleyin ve ara ara karıştırarak, kayısılar yumuşayana dek yaklaşık 15 dakika bu şekilde pişirin.
  3. Pişince limon suyunu ekleyin ve ocaktan alıp soğuması için bir kenara alın.
  4. Kayısılar soğuyunca şerbetten çıkartın ve içlerine birer yarım ceviz koyun.
  5. Toz antep fıstığını bir yayvan kaba alın ve içini cevizle doldurduğunuz her bir kayısı tatlısının açık kısmını antep fıstığına batırdıktan sonra bir servis tabağına dizin ve servis edin.
Patlıcanlı El Açması Fit Börek

Patlıcanlı El Açması Fit Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pişmeyen Müslili Tatlı

Pişmeyen Müslili Tatlı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Şekersiz Sütlaç

Şekersiz Sütlaç

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çikolatalı Muhallebili Pasta

Çikolatalı Muhallebili Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 ay önce
Mercimekli Alinazik

Mercimekli Alinazik

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce