Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #ramazan

İrmik Tatlısı

gelin bugün en hafifi, yapımı en pratik olanıyla tanıştıralım sizi. Malzemeler hep evde olan malzemeler, ise çok kolay. Önce şerbeti yaparak başlıyoruz işe. Şerbet soğurken irmikli, tam ölçülü nefis bir hazırlayıp fırınlıyoruz. Sonrası malum. Ilık şerbet, sıcak ile buluşuyor. Şerbeti emince her çatalda nefis bir lezzete bürünüyor. Çay saatlerinizi, yemek sonlarınızı, misafir ağırlamarınızı şenlendirecek irmik tatlısı tarifi karşınızda. Şimdiden ellerinize sağlık.

İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Su Bardağı Irmik
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilin
  • Şerbeti için:
  • 3 Su Bardağı Toz şeker
  • 4 Su Bardağı Su
  • 3-4 Damla Limon
İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Şerbet için tencereye su ve şekeri alın ve şeker eriyene kadar karıştırın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra limon suyunu ekleyin. 5 dk daha kaynatıp ocaktan alın.
  2. Kek için yumurta ve şekeri köpük oluncaya kadar çırpın. Üzerine sıvı yağ, yoğurt ekleyin çırpmaya devam edin.
  3. Elenmiş unu ilave edin.
  4. İrmik, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek son kez çırpın.
  5. Yağladığınız borcama harcı dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  7. Kek piştikten sonra fırından alarak ılımaya bırakın. Ilıyan keki dilimleyin ve şerbeti yavaş yavaş dökün.
  8. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Ekşili Pırasa Yemeği

Zeytinyağlı Ekşili Pırasa Yemeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tavuk Kapama

Tavuk Kapama

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Çilek ve Muzlu Manolya

Çilek ve Muzlu Manolya

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Portakal Soslu Baby Ispanak Salata

Portakal Soslu Baby Ispanak Salata

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Armut Reçeli

Armut Reçeli

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce