Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Kuymak

İsmi üzerine birçok tartışma yaşansa da, adı tadının önüne asla geçemeyecek bir tarif kuymak. Aynı zamanda ya da ismi ile de bilinen bu tarif Karadeniz bölgesinden Türk mutfağına armağan edilen müthiş bir lezzet.

Adı ve yapılışında farklılık olduğunu, yöreden yöreye göre değiştiği söyleniyor. Hatta kuymakta kaymak kullanıldığı için muhlamadan farklı olduğu da söyleniyor. Kimi kuymağı kaymakla yapıyor, kimi tereyağını mıhlamaya konulandan daha az koyarak. Sonuç, iki isimle de bu tarifin mükemmel bir lezzete sahip olduğu!

Mısır unu, tereyağ ve peynirin eşsiz uyumunun tadını çıkarmak gerektiğine inanıyor, sizi kuymak tarifiyle baş başa bırakıyoruz. Afiyet olsun!

Kuymak Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Tepeleme Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Tepeleme Yemek Kaşığı Mısır Unu
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Kase Kolot Peyniri
  • 1/2 çay Bardağı Kaynar Su
  • 1 Silme Tatlı Kaşığı Tuz
Kuymak Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tereyağını mümkünse bakır bir tavaya alın ve yağ eriyip köpürünce üstüne mısır ununu ekleyin.
  2. Mısır ununun rengi dönene dek kavurun. Ardından bir su bardağı suyu ve tuzunu ekleyin.
  3. Suyu çekene dek kavurun ve suyu iyice ektikten sonra içine kolot peynirini ilave edin.
  4. Peynir tamamen eriyip, suyunu çekene dek karıştırarak kavurun.
  5. Peynir de eridikten sonra kaynar suyu ekleyin, suyu çekip uzayan bir kıvam aldığında ocağın altını kısın.
  6. Tereyağı hafifçe üstte biriktiği zaman kuymağınız hazır demektir. Sıcak sıcak servis edin.
Pancar Ketçap

Pancar Ketçap

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Ballı Muzlu Pancake

Ballı Muzlu Pancake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ev Yapımı Mantı

Ev Yapımı Mantı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Etli Havuçlu Pilav

Etli Havuçlu Pilav

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bostana

Bostana

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce