Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Süt Reçeli

Dulce de leche, İspanyolca süt reçeli anlamına gelen bu tarif Arjantin menşeli bir güzel. Bayramlarda babaannelerimizin ceplerimize doldurduğu karamel rengi bonibonların tadını hatırlatan bu lezzet, artık kavanozlara sığıyor.

Kızarmış ekmek, üzerinde kahvaltıda, üzerinde tatlıda, unda hatta kahvenin içinde tatlandırıcı niyetine süt reçeli kullanmaya alıştık gibi. Tarifinde yer alan karbonat, onu köpürtüp buharlaştırıyor; toz şeker rengini veriyor.

Malzemeler basit ancak yapımı oldukça zahmetli. Kısık ateş başında ortalama 1-2 saatinizi geçirmeniz gerekiyor, bizden hatırlatması.

Süt Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Kilogram Inek Sütü (tam Yağlı)
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 Silme çay Kaşığı Kabartma Tozu
Süt Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Sütü ve şekeri derin bir tencereye alarak tencereye alarak kaynatın. Ara ara karıştırın ki dibi tutmasın.
  2. Kaynamaya başlayınca kabartma tozunu ilave ederek hızlı hızlı karıştırın.
  3. Bu aşamada süt çok kabaracağından derin tencere olması önemli. Daha sonra ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin.
  4. Sütün rengi sarıya dönüp, tam olarak boza kıvamına gelince altını kapatıp kavanoza aktarın.Bu kıvama gelmesi ortalama 45 dakika kadar sürüyor.
  5. Oda sıcaklığına gelen kavanozun kapağını kapatın ve dolaba kaldırın. Afiyetler olsun.
Mozaik Pamuk Kek

Mozaik Pamuk Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tam Kıvamında San Sebastian Cheesecake

Tam Kıvamında San Sebastian Cheesecake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kakuleli Fıstık Ezmeli Bar

Kakuleli Fıstık Ezmeli Bar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kandilli Mantı

Kandilli Mantı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Cevizli Tel Kadayıf Tatlısı

Cevizli Tel Kadayıf Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce