Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tavuk

Kızarmış Tavuk

Fırınlarda pişen nar gibi kızarmış tavuğu mutfağımızda en pratik ve leziz haliyle yapmak için hazırlıklara başlayalım. Üzerine sürmek için hazırladığınız sosundan lezzetini alıyor ve özel sosu üzerinin kızarmasını sağlıyor. Pratik ve kalabalık misafir sofraları için oldukça doyurucu bütün tavuk tariflerinden bir klasik kızarmış tavuk.

Yanında mis gibi bir tereyağlı pirinç pilavı ve yeşil bir salata ile tam bir akşam yemeği menüsü oluyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

Kızarmış Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Adet Bütün Tavuk
  • 1 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1,5 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
  • 1/2 çay Kaşığı Karabiber
  • 1/2 çay Kaşığı Kekik
  • 1/4 çay Bardağı Su
Kızarmış Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir kaseye salça, yoğurt, zeytinyağı ve baharatları koyun ve karıştırın.
  2. Bütün tavuğu uygun bir fırın kabına alın ve fırça yardımıyla sosunu üzerine sürün. Kalan sosu su ile karıştırıp fırın kabının tabanına dökün. Buzdolabında en az 1 saat bekletin.
  3. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirin. Üzeri nar gibi kızarmış isterseniz 5 dakika daha 200 derecede pişirmeye devam edin.
  4. Pirinç pilavı ile servis edin. Afiyet olsun!
Meyveli Pasta

Meyveli Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Soğan Reçeli

Soğan Reçeli

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Yulaflı Kaju Topu

Yulaflı Kaju Topu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Limon Jöleli Muhallebi

Limon Jöleli Muhallebi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Milföyden Meyveli Tart

Milföyden Meyveli Tart

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce