Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #hamur-isi

Ağızda Dağılan Dereotlu Poğaça

Fırından mis kokusuyla çıkarıp eşlikçisi tuzlu peynir ve bir fincan çay ile damağınızda bıraktığı tada bayılacaksınız. Ağızda dağılan dereotlu poğaça tarifi için sizleri mutfağa kadar buyur edelim.

Ağızda Dağılan Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Su Bardağı Zeytinyağı
  • 2 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Demet Dereotu
  • 5-6 Su Bardağı Un
  • 2 çay Kaşığı Tuz
Ağızda Dağılan Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yoğurt, 2 yumurta, zeytinyağı, tuz ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabınızda homojen olana kadar karıştırın.
  2. İnce kıyılmış dereotunu ekleyin.
  3. Unu yavaş yavaş katarak elinizle karıştırın, genellikle 5-5.5 su bardağı un yeterli oluyor.
  4. Karışım belirli bir yerden sonra un almamaya başlayınca hazır demektir.
  5. Hamuru önce ortadan ikiye, sonra o parçaları ikiye böle böle 16 parça haline getirip her birini yuvarlayarak fırın kağıdı yerleştirilmiş fırın tepsilerine yerleştirin.
  6. Bir yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürün.
  7. Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.
Şekersiz Armut Tatlısı

Şekersiz Armut Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Şalgamlı Makarna Salatası

Şalgamlı Makarna Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çikolatalı Fındıklı Açma

Çikolatalı Fındıklı Açma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Üç Malzemeli Şekersiz Kurabiye

Üç Malzemeli Şekersiz Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Çirvilla

Çirvilla

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce