Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Küp Armudu Tatlısı

Hiç şeker konmadan, sadece suyla pişirilen, hafif bir tatlı tarifi buyurmaz mısınız? Bu gördüğünüz armutlara bizim oralarda “küp armudu” deniyor. Belki başka yerlerde ismi de başkadır. Bilenler farklı isimlerini yorum kısmına yazsalar ne güzel olur

Eskiden anneannemin bahçesinde bu armudunun ağacı vardı. Bahçeden toplanır, pişirilir, sabah kahvaltı yapmadan sevenleri tarafından yenilirdi. Onların en sevdikleri çocukluk tatlısıymış, başka kaç çeşit tatlı vardır ki zaten Allah bilir?

Ben yaşadığım yerin pazarında sadece bir kere bulabildim. Onda da pazarcı amcaya “bunlar küp armudu mu?” diye sorunca bakışlarından adını öyle bilmediğini hemen anladım Ağustos sonu – eylül ayı gibi oluyor diye biliyorum. Vakti gelmişken geçen sene yaptıklarımı yayınlayıvereyim dedim.

Küp Armudu Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
  • 4 Adet Küp Armudu
  • 1/2 Litre Su
Küp Armudu Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Armutları yıkayıp bir tencereye dizin. Yaklaşık yarısına kadar su koyun.
  2. Önce yüksek ateşte bir-iki taşım kaynatın. Sonra altını azaltın ve armutlar iyice yumuşayana kadar pişirin.
  3. Armutlar gördüğünüz gibi buruşmaya başlayacak, suyu da koyulaşıp şurup kıvamına gelmeye başlayacak.
  4. Hiç şeker ilave edilmeksizin nasıl böyle tatlı oluyorlar, bir meyve tatlısı nasıl böyle lezzetli olabiliyor, inanamazsınız… Eğer siz de bir yerde rastlarsanız mutlaka alın ve deneyin, çok çok tavsiyemdir.
Mayasız Zeytinli Maydanozlu Poğaça

Mayasız Zeytinli Maydanozlu Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sodalı Buzluk Böreği

Sodalı Buzluk Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Ispanaklı Peynirli Fit Galette

Ispanaklı Peynirli Fit Galette

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Malaga

Malaga

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kolay Portakal Soslu Cup

Kolay Portakal Soslu Cup

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce