Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Yumuşak İrmik Helvası

İrmik helvası irmiğin un, şeker, yağ ve arzuya göre çam fıstığı, su, süt gibi diğer katkılarla kavrulmasıyla elde edilen Türk tatlısıdır. Sıcak veya soğuk yenilebilir. Nispeten düşük kalorili olan irmik helvası, lif bakımından zengindir. Yumuşacık kıvamlı irmik helvası nasıl hazırlanır? İşte tüm püf noktalarıyla karşınızda!

Yumuşak İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
  • 125 Gram Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Irmik
  • 1 çay Bardağı Un
  • 1,5 Su Bardağı şeker
  • 1,5 Su Bardağı Süt
  • 1,5 Su Bardağı Su
  • 1 Yemek Kaşığı Pekmez
Yumuşak İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tereyağını eritip irmik ve unu ekleyelim.
  2. Kısık ateşte 25-30 dakika kavuralım.
  3. Rengi dönmeye başladığında arzu ederseniz çam fıstığı, fındık veya ceviz ekleyebilirsiniz.
  4. Şerbeti için tüm malzemeleri (su, şeker, süt, pekmez) bir tencereye alıp kaynatalım. Şerbeti dökerken irmiğin sıcak olması gerekiyor. Dinlendirip servis edelim.
Fit Mini Brownie

Fit Mini Brownie

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kuzu Kuşbaşılı Enginar

Kuzu Kuşbaşılı Enginar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Lokanta Usulü Tavuk Haşlama

Lokanta Usulü Tavuk Haşlama

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ispanaklı Krep Pasta

Ispanaklı Krep Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ekşili Kuru Dolma

Ekşili Kuru Dolma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce