Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Bergama Çığırtması (Patlıcan Çığırtma)

Yazın en sevilen olan patlıcan, hem sıcak yemeklerde hem de soğuk mezelerde tüm tabağın yıldızı olmayı başarır. Bugünkü tarifimiz ise ister sıcak, ister soğuk olarak servis edebileceğiniz nefis bir patlıcan yemeği!

Patlıcanlarımız alacalı soyuluyor, ardından her yanına çizikler atılıyor. Bu sayede eklenecek domates sosunun tüm tadını içine çekiyor. Kızartmadan yapılmasına rağmen kızartılan patlıcan yemeklerine rakip olacak lezzetteki çığırtma tarifine tadı, sunumu ve yapılışının kolaylığına bayılacaksınız.

Buyurun mutfağa girelim!

Bergama Çığırtması (Patlıcan Çığırtma) Tarifi İçin Malzemeler
  • 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 3 Adet Patlıcan
  • 3-4 Adet Yeşil Biber
  • 2 Adet Domates
  • 2 Diş Sarımsak
Bergama Çığırtması (Patlıcan Çığırtma) Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun. Her iki yanına bıçakla çok derin olmayan çizikler atın. Her tarafını ve çiziklerin olduğu kısımları iyice tuzlayın.
  2. Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyin. Patlıcanlar ve yeşil biberleri ekleyerek kapağı kapalı şekilde, orta ateşte kızartmaya bırakın.
  3. Arada sırada sebzeleri döndürerek hafif kahverengi bir renk alana dek kızartın.
  4. Üzerine rendelenmiş domatesi, ezilmiş sarımsağı, şekeri ve tuzu da ilave ederek kapağı kapalı şekilde pişirmeye bırakın. Patlıcanlar tamamen yumuşayıp, domatesler suyunu çekince ocaktan alın.
  5. Servis tabağına patlıcanları, üzerine yeşil biberleri ve en son olarak da domates sosuyla servis edin. Afiyet olsun!
Çilekli Beyaz Çikolatalı Pasta

Çilekli Beyaz Çikolatalı Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Cevizli Mantar Kavurma

Cevizli Mantar Kavurma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Rulo Mantı

Rulo Mantı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Erişte Yoğurtlaması

Erişte Yoğurtlaması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Çilekli Yulaf Lapası

Çilekli Yulaf Lapası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce