Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Zeytinyağlı Sultani Bezelye

Baharın en güzel sebzelerinden biri olan sultani bezelyenin mevsimi çok kısadır, en fazla 3-4 hafta sürer. Bulduğunuz an deneyin!

Zeytinyağlı Sultani Bezelye Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 Gram Sultani Bezelye
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 2 Diş Sarımsak
  • 2 Adet Domates
  • 1/2 Su Bardağı Sıcak Su
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 Adet Limonun Suyu
Zeytinyağlı Sultani Bezelye Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bezelyeleri sadece uç kısımlarından ayıklayın, kılçıklarını temizleyin. Tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağını, doğradığınız soğanları ve tuzu alın, hafif pembeleşene kadar kavurun.
  2. Pembeleşmesine yakın, yıkanmış bezelyeleri ekleyin. Yarım su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin. Sık karıştırmayın ki dağılmasın.
  3. Pişmeye yakın rendelenmiş domates ve ince doğranmış sarımsağı ilave edin. Kontrollü pişirin. Afiyet olsun.
Oreolu Cheesecake

Oreolu Cheesecake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tarçınlı Elmalı Kurabiye

Tarçınlı Elmalı Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
İrmikli Muska Baklava

İrmikli Muska Baklava

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
10 Dakikada Lokum Gibi İrmik Tatlısı

10 Dakikada Lokum Gibi İrmik Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Şekersiz Mozaik Pasta

Şekersiz Mozaik Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce