Krep Kanepe
Tost ekmeği dilimleriyle zeytinli, jambonlu, , ton balıklı çeşit çeşit, renk renk kanepeler hazırlamak kolay. Çıtayı biraz arttırmaya ne dersiniz?
Tül inceliğinde sıcak sıcak pişirdiğiniz kreplerle hazırlanabilecek tek atımlık lezzet bombası krep kanepeler; arkadaş toplantıları, yılbaşı sofrası ve günler için lezzetli ve şık bir aperatif seçeneği.
Krep Kanepe Tarifi İçin Malzemeler
- Krep hamuru için:
- 2 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Su
- 1/2 Su Bardağı Süt
- 5 Yemek Kaşığı Un
- 1/2 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
- 1/4 çay Kaşığı Tuz
- Krepleri pişirmek için:
- 1 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
- Krep kanepelerin iç harcı için:
- 150 Gram Somon Füme
- 200 Gram Labne Peyniri
- 4 Dal Maydanoz
- 8 Adet Frenk Soğanı
- 1/4 çay Kaşığı Taze çekilmiş Tane Karabiber
Krep Kanepe Tarifi Nasıl Yapılır?
- Krep hamurunu hazırlamak için; yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın. Az bir miktar ayçiçek yağı, oda sıcaklığında su ve süt ilavesiyle çırpın.
- Elenmiş un ve tuz eklediğiniz krep harcını pürüzsüz bir hal alana kadar bir mikser yardımıyla karıştırın.
- Yanmaz yapışmaz tabanlı teflon tavasını ayçiçek yağıyla yağladıktan sonra yağın fazlasını kağıt bir havlu yardımıyla alın.
- Ocağa aldığınız ve kızdırdığınız tavaya bir kepçe kadar krep harcını boşaltın ve tavayı hızlıca hareket ettirerek krep hamurunun ince bir şekilde yayılmasını sağlayın.
- Yaklaşık 1 dakika sonra renk alıp, üzeri göz göz olmaya başlayan krebi, geniş bir spatula yardımıyla ters çevirerek diğer yüzünü de aynı şekilde pişirin.
- Aralarda kağıt havluyla yağladığınız teflon tavada hazırladığınız krep harcı bitene kadar aynı işlemi uygulayarak tüm krepleri pişirin.
- Servis tabağına aldığınız krepleri, soğumamaları için üst üste dizip, üzerlerine bir kapak kapatarak bekletin.
- Kreplerin iç dolgusunu hazırlamak için; maydanoz ve frenk soğanlarını incecik kıyın. Küçük bir kapta labne peyniri, kıyılmış yeşillikler ve taze çekilmiş tane karabiberi bir çatal yardımıyla karıştırın. Somon fümeyi yaprak halinde açın.
- Tek tek mutfak tezgahı üzerine aldığınız kreplere öncelikle ince bir kat halinde labne peynirli harçtan sürün, somon füme dilimlerini yerleştirin ve rulo şeklinde sarın. Aynı işlemi tüm kreplere uygulayın.
- Peynirli ve somonlu iç harcıyla buluşan krep kanepeleri, halka halka dilimledikten sonra açılmaması için kürdan yardımıyla tutturup servis tabağına dizin. Davet sofralarına yakışır lezzette hazırladığınız kanepeleri, bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.