Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Pastane Tadında Elmalı Kurabiye

Pastane vitrinlerinde sıra sıra dizilip mis kokularıyla her gireni mest eden o nefis elmalı ler... Evde yapılanlara nazaran hep daha büyük boyutlarda olurlardı hani. Tatları da hep daha şekerli olurdu ya, bu tarif işte tam da o tarif! Mis gibi tarçın kokusuyla, ağızda dağılan enfes hamuruyla, üzeri de bol pudra şekerli elmalı kurabiye yapmaya davetlisiniz bugün. Uzun süre tazecik kalması da cabası. O en sevdiğiniz elmalı pastane kurabiyelerinin lezzetini özlediyseniz karşınızda pastane tadında tarifi!

Kahve ve çay saatlerinize tüm lezzetiyle eşlik edecek bu çok sevecek, sık sık yapmak isteyeceksiniz. Önerimiz harcına bolca ceviz koymanızdan yana. Şimdiden ellerinize sağlık!

Pastane Tadında Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
  • 4 Su Bardağı Un
  • 200 Gram Oda Sıcaklığında Tereyağı
  • 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Adet Yumurta
  • 4 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Su Bardağı Pudra şekeri
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • İç harcı için:
  • 3 Adet Kırmızı Elma
  • 1/2 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
  • 1/2 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz Içi
  • 1 Paket Vanilin
  • Üzeri için:
  • 2 Yemek Kaşığı Pudra şekeri
Pastane Tadında Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Fırını 180 derecede fanlı ayarda ısıtın.Derin bir kapta un, tereyağı, sıvı yağ, yumurta, yoğurt, pudra şekeri ve kabartma tozunu birleştirip güzelce yoğurun.
  2. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini streç film ile kapatıp 20 dakika buzdolabında dinlendirin.
  3. Bu sırada elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.
  4. Kararmamaları için limon suyuyla karıştırabilirsiniz.
  5. Rendelenmiş elmaları tavaya alıp toz şekerle birlikte suyunu çekene kadar pişirin.
  6. Son olarak ceviz vanilin ve tarçınla karıştırıp ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğutun.
  7. Dinlenmiş olan hamuru yapışmaz bir yüzeyde merdaneyle, 1,5 cm kalınlığında açıp, kalıpla veya bardakla yuvarlak şekiller çıkarın.
  8. Soğumuş olan elma harcından hamurun ortasına koyup yarım ay şeklinde kapatın.
  9. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
  10. İlk sıcaklığı geçtikten sonra üzerlerine pudra şekeri serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!
Bulgur Çorbası

Bulgur Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
10 Kişilik Kısır

10 Kişilik Kısır

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Hamsi Marine

Hamsi Marine

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
10 ay önce
Fırınlanmış Bal Kabağı Salatası

Fırınlanmış Bal Kabağı Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Kakaolu Pratik Islak Kek

Kakaolu Pratik Islak Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce