Kremalı Revani

Sütlü, şerbetli tatlıları bir arada sevenler bu tarifi mutlaka kaydedin.  Kremalı revani en zahmetsiz tatlılardan...

Şimdiden afiyet olsun.

 

Kremalı Revani Tarifi İçin Malzemeler
  • Keki için:
  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı şeker
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 çay Bardağı Süt
  • 1 Adet Limon Kabuğu
  • 2 Su Bardağı Irmik
  • 1,5 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Şerbeti için:
  • 4 Su Bardağı şeker
  • 5 Su Bardağı Su
  • 1 Dilim Limon
  • Kreması için:
  • 4 Su Bardağı Süt
  • 1,5 Tatlı Kaşığı Un
  • 3 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 4,5 Yemek Kaşığı şeker
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Krem şanti
Kremalı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir tencerede şeker ve suyu 15 dakika kaynatttıktan sonra limonu ekleyip 5 dakika daha kaynatalım. Kenarda soğumaya bırakalım.

  2. Bir kapta yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve sütü ekleyip karıştıralım.

  3. Kuru malzemeleri ve limon kabuğunu da ekleyip hamuru hazırlayalım. Yağladığımız dikdörtgen borcama yayalım.

  4. 170 derece ısınmış fırında 30 dakika pişirelim. Fırından aldığımız tatlının ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbetle buluşturalım. Şerbet çekip dinlenene kadar kremayı hazırlayalım.

  5. Uygun bir tencerede vanilya ve krem şanti hariç tüm malzemeleri karıştıralım. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp vanilyayı ekleyelim. Soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip mikserler çırpalım.

  6. Dinlenen tatlının üzerine yayalım. Buzdolabında tamamen soğuyana kadar bekletelim. Daha sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yoğurtlu Ilık Patates Salatası

Yoğurtlu Ilık Patates Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Cepli Poğaça

Cepli Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Klasik Kek

Klasik Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Bal Kabaklı Pancake

Bal Kabaklı Pancake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Süzme Yoğurtlu Lahana Salatası

Süzme Yoğurtlu Lahana Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce