Tarhana ile sadece çorba yapmıyoruz. Farklı tariflere ve yeniliklere açık olanlar için fırında tarhanalı sebzeli tavuk tarifi denemek için mutfaga giriyoruz.
Videolu anlatımında annelerimizin mis gibi hazırladığı tarhanayı değerlendirdik. Bol sebzeli ve çok lezzetli olduğunu söylemeden geçemeyiz. Şimdiden afiyet olsun!
Fırında Tarhanalı Sebzeli Tavuk Tarifi İçin MalzemelerBüyük bir kapta tarhana, tuz, kimyon, kaynar su ve zeytinyağını karıştırın.
Tavuk kalça, patates, havuç, soğan, sarı biber, yeşil biber ve sarımsakları iri küpler halinde doğrayın. Hazırladığınız harcın içine ekleyin ve karıştırın.
Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine hazırladığınız karışımı aktarıp üstüne avucunuzla bastırın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.