Kavurmalı Pide

2023-09-17 00:34:56 - Yemeklik.com.tr

Kurban bayramında hazırlayıp, keyfini uzun bir süre sürmek için dolaba attığımız kavurmaları yeniden sahneye alıyoruz. Bu kez onlardan hamuru çıtır çıtır, mis kokulu kavurmalı pideler hazırlayacağız. Kavurmanın kuşbaşı etlerden rol çaldığı bu tarifin en zor yanı ise pişmesini beklemek. İster öğle yemeğinde doyurucu bir seçenek olarak sofraya koyun, ister sabah kahvaltısında bir güzellik yapın onunla kendinize. Akşam yemeğine de yanında salata ve ayranla taşıyabileceğiniz bu lezzeti hemen denemenizi öneriyor ve tarifimize buyur ediyoruz.

Ağzınızın tadı hep yerinde olsun, afiyet olsun.

Kavurmalı Pide Tarifi İçin MalzemelerKavurmalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Ilık süt, toz şeker ve mayayı derince bir kabın içine alın ve güzelce karıştırın.
  2. Ardından içerisine su hariç tüm malzemeleri ilave edin.
  3. Ardından azar azar su ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Bu aşamada una su az gelirse mutlaka ilave edin.
  4. Ardından oda sıcaklığında 1,5 saat mayalandırmaya bırakın.
  5. Bu sırada bir tavanın içinde iç malzemelerini hafifçe kavurun.
  6. Mayalanan hamurdan orta büyüklükte bezeler elde edin ve hafif unlanmış tezgahın üzerinde pide şeklini verin.
  7. Ardından iç harcını pay edin ve 180 derecelik fırında hamur pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.
  8. Çıkarıp kenarlarına fırça yardımıyla tereyağı sürün ve keyifle tüketin.

Daha Fazla Gönderi