Dereotlu Balkabağı Mezesi
2024-07-25 11:48:56 - Yemeklik.com.tr
Dereotu, balkabağı ve süzme yoğurdun muhteşem uyumu ile farklı meze arayanların çok seveceği bir tarif.
Dereotlu Balkabağı MezesiTarifi İçin Malzemeler- 3 Dilim Bal Kabağı
- 6 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
- 1/2 Demet Maydanoz
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
- 4 Adet Ceviz
- Tavaya sıvıyağ alınır. Rendelenen bal kabakları kavrulur. Soğumaya bırakılır.
- Karıştırma kabına yoğurt, tuz, sarımsak rendesi, ince kıyılmış dereotu alınır. Soğuyan kabaklar da eklenip karıştırılır ve servis tabağına aktarılır.
- Üzeri için sos tavasında zeytinyağında iri koyulmuş cevizler kavrulur. Toz kırmızı biber de eklenip karıştırılır. Yoğurtlu karışıma dökülüp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!