Kashmiri Pulao
Deneyenin vazgeçemeyeceği lezzet, farklı bir pilav tarifi bu. Hint mutfağının bol baharatlı pilavı kashmiri pulao tüm detaylarıyla sizlerle.
Kashmiri Pulao Tarifi İçin Malzemeler
- 60 Mililitre Sıvı Yağ
- 2 Adet Yeşil Kakule
- 1 Gram Toz Kakule
- 1 Gram Toz Karanfil
- 2 Diş Sarımsak
- 60 Gram File Badem
- 60 Gram Kuru üzüm
- 160 Gram Basmati Pirinç
- 20 Mililitre Gül Suyu
- 100 Mililitre Süt
- 300 Mililitre Sıcak Su
- 6 Gram Tuz
- 1 Gram Safran
- Üzeri için:
- 10-15 Adet Kaju
- 1/2 Su Bardağı Nar Taneleri
- 10-15 Adet Badem
- 3-5 Dal Maydanoz
Kashmiri Pulao Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirinç yıkanır ve ılık suda beklemeye alınır. Sarımsaklar ayıklanır ve ezilir.
- Pilav tenceresine yağ alınır ve kızdırılır. Yeşil kakule, sarımsak ve karanfil tencereye eklenir, 1-2 dakika kavrulur.
- File badem ve kuru üzümler de tencereye alınır ve kavrulur. Bir kapta süt ve safran karıştırılır. Tencereye pirinç, gül suyu, safranlı süt ve tuz eklenir.
- Tencereye sıcak su da eklenir. Pirinç suyu çekinceye kadar pişirilir. Pilav dinlenmeye alınır.
- Kajunlar ve bademler kavrulur. Pilav servis edilir iken kajun, bademler, nar taneleri ve kıyılmış maydanoz ile servis edilir. Afiyet olsun!