Kore Pilavı (Bap)

Kore mutfağı, zengin aromaları, göz alıcı sunumları ve benzersiz lezzetleriyle dünya çapında tanınan bir hazine... Koreliler için yemek, sadece bir fiziksel ihtiyaç değil, aynı zamanda bir deneyim ve paylaşma kültürü. Kore mutfağının samimiyeti ve çeşitliliği, yemekseverleri her yaşam adımında sarıyor ve aile, arkadaşlar arasında güçlü bağlar kurulmasını sağlıyor.

Pirinç, Kore sofralarının vazgeçilmez bir parçası; her öğünde önemli bir rol oynuyor. Yüzlerce yıl boyunca Kore halkının günlük hayatının bir parçası haline gelmesi ve bu yönüyle bizdeki ekmek kültürüne benzemesi ise oldukça dikkat çekici. Tane tane, hafif tatlı ve hafif yapışkan bir dokusu olan Kore pilavı, yemeklerle mükemmel bir uyuma sahip. Peki şimdi yapabileceğiniz en kolay ve lezzetli Kore pilavının tarifini öğrenmeye hazır mısınız? Şimdiden afiyet olsun!

Kore Pilavı (Bap) Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Su Bardağı Kısa Taneli Pirinç
  • 2 Su Bardağı Su
Kore Pilavı (Bap) Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pirinçleri nişastası gidene kadar yıkayın ve süzün.
  2. Yıkanmış pirinçleri bir kaseye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip 30 dakika bekletin.
  3. Pirinçleri tekrar süzün,tencereye alın, üstüne 2 bardak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
  4. Pirinç suyunu çektikten sonra ocaktan alın. Hafif yapışkan dokusunu koruyacak biçimde kaselere paylaştırıp servis edin. Afiyet olsun.
Kolay Çikolatalı Milföy

Kolay Çikolatalı Milföy

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Yoğurtlu Havuçlu Kabak Salatası

Yoğurtlu Havuçlu Kabak Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Portakallı Zeytinyağlı Kereviz

Portakallı Zeytinyağlı Kereviz

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Kremalı Sebzeli Brokoli Çorbası

Kremalı Sebzeli Brokoli Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Parmak Tatlısı

Parmak Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce