Yemeklik.com.tr 11 ay önce

Kadayıf Çanağında Kuymak

Kadayıf ile tatlı yapmaya alışığız ama bu kez nefis bir yapacağız. Klasik tarifi çıtır kadayıflarla birleşiyor ve ortaya nefis bir lezzet çıkıyor. Sizleri daha fazla bekletmeden videolu tarifimize alalım. Afiyetler olsun!

Kadayıf Çanağında Kuymak Tarifi İçin Malzemeler
  • 5 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 250 Gram Taze Kadayıf
  • Kuymak İçin:
  • 2,5 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Mısır Unu
  • 2 Su Bardağı ılık Su
  • 150 Gram Tel Peyniri
  • Üzeri İçin:
  • 1,5 çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
  • 1,5 Yemek Kaşığı Antep Fıstığı Içi
Kadayıf Çanağında Kuymak Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kadayıflara eritilmiş tereyağı her yerine gelecek şekilde elinizle yedirin ve  yuvarlak fırın kabının kenarlarına doğru burarak dizin.
  2. 180 derece fırında altın sarısı olana kadar, yaklaşık 15 dakika pişirin.
  3. Kuymak için tavada tereyağını eritip mısır ununu ekleyin ve 2-3 dakika kavurun.
  4. Ardından suyu ekleyip karıştırın ve tel peynirini ekleyin. Peynirin erimesi ve tereyağının üste çıkması için bekleyin.
  5. Peynir eridikten sonra güzelce karıştırın.
  6. Fırında kızarmış olan kadayıfı bir tabağa alın ve ortasına kuymağı yerleştirin.
  7. Üzerine toz kırmızı ve kenarlara da Antep fıstığı serpiştirip servis edin.
  8. Bekletmeden sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!
Kış Keki

Kış Keki

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Glutensiz San Sebastian Cheesecake

Glutensiz San Sebastian Cheesecake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Trakya Sini Mantısı

Trakya Sini Mantısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kestane ve Portakallı Yulaf Kasesi

Kestane ve Portakallı Yulaf Kasesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kremalı Havuçlu Tart Kek

Kremalı Havuçlu Tart Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce