Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Cevizzade

Şerbetli tatlı tariflerini çok seviyor ama birbirinden güzel o tatlıları hazırlamak için vakit bulamıyorsanız bu tarifi çok seveceksiniz. O kadar pratik ki bu tatlıyı yiyen bu kadar kolay hazırlandığına inanamıyor!

Baklavalık yufka, kaymak, ceviz, tereyağı ve şerbet. İşte ihtiyacınız olan malzemeler bu kadar! Çıtır çıtır, çay saatine, iftar sonrasına ve tatlı krizlerine iyi gelecek cevizzade tatlısının tarifi için sizi aşağıya doğru alalım. Şimdiden ellerinize sağlık!

 

Cevizzade Tarifi İçin Malzemeler
  • Cevizzade İçin:
  • 24 Adet Baklavalık Yufka
  • 300 Gram Kaymak
  • 2 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz Içi
  • 1,5 çay Bardağı Tereyağı
  • Şerbeti İçin:
  • 3 Su Bardağı Su
  • 3 Su Bardağı Toz şeker
  • 4 Damla Limonun Suyu
Cevizzade Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Şerbetini hazırlamak için su ve şekeri kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve limon suyunu ekleyip 15 dakika daha pişirin. Kaşığı batırıp çıkardığınızda kaşıkta incecik bir katman halinde kalıyorsa şerbet olmuş demektir. Ocaktan alıp oda sıcaklığında soğutun. 4 adet baklavalık yufkayı üst üste tezgaha serin. Üzerine kaymağı ekleyip tüm yüzeyini ince bir katman şeklinde katlayın.
  2. Kaymağın üzerine dövülmüş ceviz serpiştirin.
  3. Rulo halinde incecik sarın.
  4. Hazırladığınız cevizzadeleri tepsiye dizin. Üzerlerine eritilmiş tereyağını gezdirip fırçayla kuru bir yeri kalmayacak şekilde yedirin ve 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
  5. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçtiğinde oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerlerine gezdirin.
  6. Şerbetini çektikten sonra üzerlerine Antep fıstığı serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!
Karışık Granola

Karışık Granola

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sosisli Milföy

Sosisli Milföy

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Parisian Flan⁠⁠

Parisian Flan⁠⁠

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Soğan Dolması

Soğan Dolması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kafes Köfte

Kafes Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce