Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #kizartma

İstiridye Mantarı Tempura

İstiridye mantarını tempura hamuruna batırıp kızgın yağa at yanına da tarator sos. Off diyorum... Biz bayıldık, tadına aynı kalamar tavaya benzettim. Kalamarın o yumuşak yapısı zaten mantara çok benziyor. Bu tarifimi kesinlikle denemelisiniz, bana hak vereceksiniz.

İstiridye Mantarı Tempura Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Baş Istiridye Mantarı
  • 1 Adet Maden Suyu (200 Ml.)
  • 100 Gram Un
  • 1 Yemek Kaşığı Kabartma Tozu
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 3 Adet Buz
  • 1 Büyük Su Bardağı Sıvı Yağ (ya Da Zeytinyağı)
İstiridye Mantarı Tempura Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak tempura hamurunu hazırlıyoruz. Bir karıştırma kabına unu, tuzu, kabartma tozunu ekleyip yavaş yavaş maden suyunu ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Zeytinyağını da ekleyip iyice boza kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Daha çıtır olması için buzları ekliyoruz.
  3. İstiridye mantarlarını uzun uzun şeritler halinde kesiyoruz. Tempura hamuruna batırıp kızgın yağda altın sarısı rengine gelene kadar kızartıyoruz.
  4. Afiyet olsun...
Bohça Börek

Bohça Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tahinli Bomba

Tahinli Bomba

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kabak Musakka

Kabak Musakka

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Yeşil Pilav

Yeşil Pilav

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pratik Puf Ekmek

Pratik Puf Ekmek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce