İstiridye Mantarı Tempura
İstiridye mantarını tempura hamuruna batırıp kızgın yağa at yanına da tarator sos. Off diyorum... Biz bayıldık, tadına aynı kalamar tavaya benzettim. Kalamarın o yumuşak yapısı zaten mantara çok benziyor. Bu tarifimi kesinlikle denemelisiniz, bana hak vereceksiniz.
İstiridye Mantarı Tempura Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Baş Istiridye Mantarı
- 1 Adet Maden Suyu (200 Ml.)
- 100 Gram Un
- 1 Yemek Kaşığı Kabartma Tozu
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 3 Adet Buz
- 1 Büyük Su Bardağı Sıvı Yağ (ya Da Zeytinyağı)
İstiridye Mantarı Tempura Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tempura hamurunu hazırlıyoruz. Bir karıştırma kabına unu, tuzu, kabartma tozunu ekleyip yavaş yavaş maden suyunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Zeytinyağını da ekleyip iyice boza kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Daha çıtır olması için buzları ekliyoruz.
- İstiridye mantarlarını uzun uzun şeritler halinde kesiyoruz. Tempura hamuruna batırıp kızgın yağda altın sarısı rengine gelene kadar kızartıyoruz.
- Afiyet olsun...