Saray Sarması
Fırına gerek bile duymayacağınız, tüm tepsiyi tek başına yemek isteyeceğiniz harika bir tarifle geldik bu kez. Karşınızda: Saray sarması.
Yapılışı çok pratik, lezzeti olay bir güzellik. Sadece bir tencerede puding yapar gibi hazırladığınız bu nefis tadan herkes sizden tarifini isteyecek. Çok çabuk hazırlanan bu lezzetin tek cilvesi soğuması için buzdolabında bekletmek çünkü bir an önce yemek isteyeceğiniz için, inanın ki beklemesi biraz zor gelecek.
Sizler de evinizin sultanı olduğunuza göre, saray sarması tam da ağzınıza layık. Afiyetler olsun.
Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 4 Su Bardağı Süt
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
- 3 Yemek Kaşığı Un
- 5 Yemek Kaşığı Toz şeker
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 100 Gram Tereyağı
- 2 Tatlı Kaşığı Buğday Nişastası
- 1 Paket Vanilin
- Kreması için:
- 1 Su Bardağı Soğuk Süt
- 1 Paket Krem şanti
- Üzeri için:
- 1,5 Su Bardağı Hindistan Cevizi
Saray Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk iş olarak kremasını hazırlayın. Bunun için krem şantiyi paketin üzerinde yazdığı gibi bir bardak soğuk suyla çırpın ve kıvam alması için buzdolabına kaldırın.
- Bir tencereye tereyağını alıp eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Hemen ardından yavaş yavaş sütü ilave etmeye başlayın.
- Bu aşamada sürekli karıştırın, aksi takdirde topaklanmalar olabilir.
- Tüm sütü ekledikten sonra şekeri ve kakaoyu ilave edin.
- Ardından yumurta sarısını ekleyin, güzelce karıştırın ve nişastayı ilave edin.
- Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve toz vanilini ekleyip karıştırın.
- Ilıklaşana kadar kabuk tutmaması için ara ara karıştırın.
- Bir borcamın dibine hindistan cevizlerini serpin, üstüne ılıklaşmış olan muhallebiyi dökün ve üstünü streç filmle kaplayıp buzdolabına kaldırın.
- Bu şekilde 30 dakika beklettiğiniz tatlıyı dolaptan alın ve hazırladığınız krem şantiyi de üstüne yayıp tekrar buzdolabına atın. Minimum 30 dakika daha bekletin.
- Uzun şeritler halinde kesin ve her bir şeridin ucundan başlayarak spatula yardımıyla rulolar yapın.
- Tepside kalan hindistan cevizlerini de üstlerine serperek servis edin.