Gırar Çorbası
Gırar çorbası Ağrı ilimize ait lezzetli n biri. En lezzetli hali ekşimeye yüz tutmuş yoğurtla yapılanı. Aslında bölgesel değişime uğramış hali diyebiliriz.
İçinde buğday da olmasıyla farklılaşan ve daha da doyurucu hale gelen gırar çorbasını naneli sosuyla servis etmeyi unutmayın.
Şimdiden afiyet olsun.
Gırar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 2 Yemek Kaşığı Un
- 1 Adet Yumurta
- 1 çay Bardağı Buğday
- Servisi için:
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Nane
Gırar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurt, yumurta ve unu karıştırın.
- Geceden ıslamış olduğunuz buğdayı yumuşayana kadar haşlayın.
- Buğdayın suyundan bir kepçe yoğurtlu karışıma ilave edin, kesilmemesini sağlayın.
- Yoğurtu karışımı buğdaya ekleyerek kaynayana kadar durmadan karıştırın.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritip nane ile buluşurun ve gırar çorbasına katın.
- Afiyet olsun.