Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Supangleli Tavuk Göğsü

Klasik tarifi en klasik biri. Peki bu müthiş lezzeti bir diğer sütlü tatlı olan ile birleştirip bambaşka bir lezzet cümbüşü hazırlamaya ne dersiniz? Elbette ki supangle tarifinin orijinalinde içerisine kakaolu kek, tavuk göğsünün orijinalinde de tavuk parçaları kullanılıyor. Biz kolay ve pratik hali olan yalancı tarifi ve kakao kreması kullandık. Öyle güzel, öyle enfes bir tarifi çıktı ki ortaya, bundan sonra canınız tatlı çektiğinde eminiz ki bu tarif aklınıza gelecek.

Kıvamı, tadı ve görüntüsüyle tatlı krizlerinde akla gelecek güzellikte bu i hemen hazırlamak istiyorsanız sizi aşağı doğru alalım. Şimdiden ellerinize sağlık!

Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
  • Tavuk Göğsü İçin:
  • 125 Gram Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Litre Süt
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
  • Supangle İçin:
  • 500 Gram Süt
  • 1/2 Su Bardağı Toz şeker
  • 1,5 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 60 Gram Bitter çikolata
  • Üzeri İçin:
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tavuk göğsünü hazırlamak için, bir tencerede tereyağını eritin. Üzerine unu ilave edip 2-3 dakika kadar kavurun.
  2. Kavrulan unun üzerine süt ve toz şekeri ekleyip, sürekli olarak karıştırarak pişirin
  3. Kıvamı koyulaşmaya ve kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alıp bir kaseye aktarın ve oda sıcaklığında bekletin.
  4. Supangleyi hazırlamak için, ayrı bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta, kakao ve yumurta sarısını ekleyin ve sürekli olarak karıştırarak koyulaşana dek pişirin.
  5. Pişen karışımı ocaktan alın ve sıcakken doğranmış bitter çikolata parçalarını ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştırın.
  6. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tavuk göğsünü pürüzsüz ve ağdalı bir hale gelene kadar, yaklaşık 5 dakika mikserle çırpın.
  7. Hazırladığınız tavuk göğsünü tabanını suyla ıslattığınız bir servis kabına boşaltın. Üzeri kabuk olana dek oda sıcaklığında bekletin.
  8. Üzeri kabuklaşmış olan tavuk göğsünün üzerine supangleyi dökün ve güzelce yayın. Buzdolabında soğuyana dek, yaklaşık 3-4 saat bekletin.
  9. Servis etmeden önce süzgeç yardımıyla üzerini kaplayacak kadar kakao serpiştirin.
  10. Supangleli tavuk göğsü hazır, afiyet olsun!
Kedidilli Süslü Pasta

Kedidilli Süslü Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Etli Quesadilla

Etli Quesadilla

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Brüksel Lahanalı Pembe Makarna

Brüksel Lahanalı Pembe Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kolay Yanardağ Pasta

Kolay Yanardağ Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Altın Renkli Pankek

Altın Renkli Pankek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce