İravan Ketesi

2023-09-20 19:13:28 - Yemeklik.com.tr

İravan ketesi, Azerbaycan mutfağının en eski tatlılarından biridir. Geçmişte bu tatlıyı yapmak büyük bir onur ve beceri olarak görülüyordu. Artık siz de onu yapabileceksiniz.

İravan Ketesi Tarifi İçin Malzemelerİravan Ketesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hamuru için una soğuk yumuşak yağ ekleyin. Elle ovalayın. Şeker ilave edin. Sonra kabartma, vanilyayı ve yumurtayı ekleyin. Son olarak yoğurdu ekleyin.
  2. Hamur haline getirip yoğurun. Hamur ele yapışırsa biraz un ekleyin.
  3. İçi için una soğuk yağ ekleyin ve ellerinizin arasında ovun. Şeker ve vanilya ekleyip karıştırın.
  4. Hamuru 3 parçaya bölün. Her parçayı bir dikdörtgen şeklinde açın (yaklaşık 3 mm kalınlığında). Üzerine dolguyu yayın.
  5. Rulo şeklinde katlayın. Orta boy parçalara bölün. Pişirme kağıdının üzerine serin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişirin.

Daha Fazla Gönderi