İravan Ketesi
2023-09-20 19:13:28 - Yemeklik.com.tr
İravan ketesi, Azerbaycan mutfağının en eski tatlılarından biridir. Geçmişte bu tatlıyı yapmak büyük bir onur ve beceri olarak görülüyordu. Artık siz de onu yapabileceksiniz.
İravan Ketesi Tarifi İçin Malzemeler- Hamur için:
- 400 Gram Un
- 250 Gram Tereyağı
- 3 Adet Yumurta
- 250 Gram Yoğurt
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- Dolgu için:
- 1 Su Bardağı Un
- 1,5 Yemek Kaşığı şeker
- 1 Paket Vanilya
- Üstü için:
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- Hamuru için una soğuk yumuşak yağ ekleyin. Elle ovalayın. Şeker ilave edin. Sonra kabartma, vanilyayı ve yumurtayı ekleyin. Son olarak yoğurdu ekleyin.
- Hamur haline getirip yoğurun. Hamur ele yapışırsa biraz un ekleyin.
- İçi için una soğuk yağ ekleyin ve ellerinizin arasında ovun. Şeker ve vanilya ekleyip karıştırın.
- Hamuru 3 parçaya bölün. Her parçayı bir dikdörtgen şeklinde açın (yaklaşık 3 mm kalınlığında). Üzerine dolguyu yayın.
- Rulo şeklinde katlayın. Orta boy parçalara bölün. Pişirme kağıdının üzerine serin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişirin.