Barbunya Salatası

2023-09-16 16:13:42 - Yemeklik.com.tr

yemeğini hepimiz biliyoruz. Yazın tazesiyle, kışın kurusuyla pişirip, afiyetle tüketiyoruz. Peki yaz sebzeleriyle süslü, hafif ve bir o kadar da lezzetli denemeye ne dersiniz? O halde sizi bol proteinli, bol vitaminli, ferah mı ferah tarifimizle buluşturalım. Bu barbunya salatası hem besleyici hem de leziz. Barbunyayı sevmeyenlere bile kendini sevdirecek lezzette.

Üstelik tam bir protein deposu olan bu barbunya salatası akşam yemeklerinizde  ızgara sebze veya etlerin yanına çok yakışacak. Ferahlık sağlayan ve aynı zamanda doyurucu olan bir barbunya salatası tarifimizi afiyetle tüketmeniz dileğiyle

Barbunya Salatası Tarifi İçin MalzemelerBarbunya Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Barbunyaları tercihen en az 12-16 saat kadar su içerisinde bekletin. Ardından beklettiğiniz suyu süzüp tencereye alın ve bol suda  40-45 dakika yumuşayana kadar haşlayın. Dilerseniz süreyi azaltmak için düdüklü tencere de haşlayabilir veya haşlanmış barbunya konservesi kullanabilirsiniz.
  2. Haşlanmış barbunyaların suyunu süzün, soğuk suyla tekrar yıkayıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  3. Soğuyan barbunyaları aldığınız kaseye küp küp dilimlediğiniz közlenmiş kırmızı biber ve kornişon turşuyu ekleyin.
  4. İnce ince kıymış olduğunuz yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu da ekleyin. Son olarak tuz, karabiber, nar ekşisi, limonun suyu ve zeytinyağını ekleyip güzelce karıştırın.
  5. Arzuya göre içerisine sarımsak ekleyebilirsiniz. Oda sıcaklığında veya soğuk olarak tüketin, afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi