Lömbedek Tatlısı

2024-07-25 10:35:13 - Yemeklik.com.tr

Bulgarların meşhur tatlı tarifi ile karşınızdayız. Leziz hamurunun şerbete bulandığı ünlü şerbetli tatlı tarifi: Lömbedek tatlısı. Fırınlayacağınız lezzetli hamur işini hazırlarken terapi niyetine mutfakta vakit geçirmenizi sağlayacak bu mis kokulu tarifi, dünya mutfakları konseptli davetlerinizde, farklı ikramlık tarifleri aradığınız çay saatlerinizde ve muhteşem bir yemeğin ardından kahvenin lezzetli eşlikçisi olarak misafirlerinize sunabilirsiniz. Sizi bu muhteşem tatlı tarifini denemek için mutfağa davet ediyoruz. Afiyet olsun!

Lömbedek TatlısıTarifi İçin MalzemelerLömbedek TatlısıTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Şerbet için; orta boy bir kap içine 2 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağından iki parmak fazla su koyun. Şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbet kaynatılmayacak.
  2. Hamur için derin bir kap içine 1 adet yumurta kırın. Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım çay bardağı yoğurt ve bir paket vanilini koyun. Eliniz ile iyice karıştırın.
  3. Üzerine kabartma tozu ve unu azar azar ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Ardından hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hamurları tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
  5. Lömbedek tatlısı piştikten sonra fırından çıkartın. Sıcak tatlının üzerine şerbeti kepçe yardımı ile dökün. Ardından tepsiyi tekrar sıcak fırın içine koyun. 5 dakika kadar fırın içinde bekletip, çıkartın. Şerbetini çekip soğuyana kadar bekleyin. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
  6. Lömbedek tatlısı tarifiniz hazır. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi