İmam Sarığı

vazgeçilmezi, ev ahalisinin kapış kapış tükettiği bir yenisini daha ekliyoruz bugün.

katları arasına sürülen muhallebi yetmezmiş gibi bu iki katlı dışı da muhallebiye bulanıyor, hindistan ceviziyle kaplanıyor ve ister bitter isterseniz sütlü eritilmiş çikolata ilavesiyle servis ediliyor.

İki renkli, marshmallow görünümlü bu pasta bir harika! Bu tarz çay saati tariflerini görmekten hoşlanıyorsanız sizleri bekliyoruz. Bu tarifi denemeniz için ise sabırsızız. Pişman olmayacaksınız, söz! Afiyet olsun..

İmam Sarığı Tarifi İçin Malzemeler
  • Pasta tabanı için:
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 çay Bardağı şeker
  • 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 çay Bardağı Süt
  • 2 çay Bardağı Un
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Tatlı Kaşığı Kakao
  • 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
  • Muhallebisi için:
  • 3 Su Bardağı Süt
  • 1,5 Yemek Kaşığı Un
  • 1/2 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 1 Paket Vanilya
  • Kenarları için:
  • 2 Su Bardağı Rendelenmiş Hindistan Cevizi
  • Üzeri için:
  • 60 Gram Sütlü çikolata
İmam Sarığı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurta ve toz şekeri karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar yumurtaları çırpın.
  2. Ayçiçek yağını ilave edin.
  3. Sütü ilave edin.
  4. Kabartma tozunu ilave edin.
  5. Vanilyayı ilave edin.
  6. Bir eleği kabın üzerine oturtun ve kakao ile unu ekleyip eleyin. Ardından sadece homojen karışacak şekilde güzelce çırpın.
  7. Geniş bir fırın tepsisine pişirme kağıdı ekleyin ve ince bir katman olacak şekilde kek harcını yayın. Bu ölçülerden iki tepsi çıkıyor. 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fansız fırının orta rafında pişirin. Her fırına göre süre değişebilir, bu incelikteki bir kek hızlı pişecektir, kontrollü olun.
  8. Kekten bir çay bardağının ağız kısmıyla bastırarak yuvarlak parçalar çıkartın.
  9. Muhallebi için sütü tencereye alın ve üzerine toz şekeri ekleyin.
  10. Üzerine unu ekleyin.
  11. Üzerine nişastayı ekleyin.
  12. Yumurta sarısını da ilave ettikten sonra iyice karıştırın ve ocağın altını açıp koyulaşana kadar pişirin.
  13. Pişen muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip çırpın ve üzerini bir streç film ile kapatarak koyulaşması için buzdolabına alın.
  14. İki kek parçasının arasına 1 tatlı kaşığı muhallebi koyun ve yine ince bir kat muhallebi sürdüğünüz dış kısmını hindistancevizine bulayın. Üst kısmına da bir çay kaşığı eritilmiş çikolata ekleyin.
  15. Buzdolabında yarım saat kadar beklettikten sonra hazır. Afiyetler olsun!
Antep Kurabiyesi

Antep Kurabiyesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tost Makinesinde Karnabahar

Tost Makinesinde Karnabahar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çikolatalı Muz Dilimleri

Çikolatalı Muz Dilimleri

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pratik Zencefilli Kurabiye

Pratik Zencefilli Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Vanilyalı Puding Plunder

Vanilyalı Puding Plunder

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce