Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #corba

Havuç Çorbası

Türk insanı olarak, deyince aklımıza öncelikli olarak mercimek ve muadilleri gelir. Eğer biraz daha geniş bir damak tadına sahipsek işkembe, tuzlama tarzı çorbalar sırayı alır.

Tatlı besinlerden yapılan yemekler, Türk damak tadına çok uyumlu olmasa da bal kabağı çorbası gibi değişik tatlara meraklı mutfak severler sayesinde yavaş yavaş alışmaya başladık. , orijinalinden farklı olarak, içindeki şeker oranına tezat oluşturması ve damak tadımıza biraz daha uyum sağlaması için, birkaç küçük baharat eklemesiyle görücüye çıkartıyoruz.

Yeni tatlara açık ve ön yargısız bir mutfak severseniz bu tarifi denemek boynunuzun borcu. Afiyet olsun!

Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
  • 4 Adet Havuç
  • 1 Adet Büyük Boy Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağ
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 6 Su Bardağı Sıcak Su
  • 1 çay Kaşığı Yenibahar
  • 1 çay Kaşığı Zerdeçal
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 2 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Bardağı Süt
  • Üzeri İçin:
  • 1 Tutam Dereotu (arzuya Göre)
Havuç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğanı ve havuçları iri iri doğrayın ve tencereye alıp sıvı yağda 5 dakika soteleyin.
  2. Tereyağı ve unu ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından sıcak suyunu ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
  3. Çorbayı blender ile pürüzsüz bir kıvama getirin.
  4. Ardından oda sıcaklığındaki sütü ve baharatlarını ekleyin. 5 dakika daha pişirin.
  5. Çorba kaynayana kadar pişirin ve ara ara karıştırın.
  6. Üzerine kıyılmış dereotu serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Çentik Kebabı

Çentik Kebabı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Etli Güveç

Etli Güveç

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
5 ay önce
Yumuşacık Puf Börek

Yumuşacık Puf Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tam buğdaylı Mini Bazlama

Tam buğdaylı Mini Bazlama

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pırasalı Sucuklu Yumurta

Pırasalı Sucuklu Yumurta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce