Karnabahar Mantısı
Hem pratik hem oldukça lezzetli bir tarif. Hamursuz ve kolay bir mantı arıyorsanız nefis lezzetiyle karnabahar mantısı tam size göre.
Karnabahar Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Adet Küçük Boy Karnabahar
- 1 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı Galeta Unu
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 3 Adet Yumurta
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- Üzeri için:
- 1 Kase Sarımsaklı Yoğurt
- Salçalı sos:
- 1 Yemek Kaşığı Salça
- 1 Su Bardağı Sıcak Su
- 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
Karnabahar Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karnabaharları küçük parçalara ayırıp haşlayalım.
- Daha sonra haşlanan karnabaharları sıcağı çıktıktan sonra önce beyaz una daha sonra yumurtaya sonrada galeta ununa banarak kızdırdığımız yağda kızartalım.
- Bir yandan da sarımsaklı yoğurdumuzla salçalı sosu hazırlayalım.
- Kızaran karnabaharların üzerine önce yoğurdu daha sonra sosu gezdirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.