için fırında nar gibi kızarmış hazırladınız ve yanına da lezzetli bir sos hazırlamak niyetindesiniz. Hindinin pişerken bıraktığı leziz suyu kullanarak leziz bir hindi sos hazırlayabilirsiniz. Burada önemli olan fırında hazırlamış olduğunuz hindinin pişme ve dinlenme sırasında bıraktığı su-yağ karışımını kullanmak. Bu karışım öyle lezzetli ki, hindi sosunun lezzetini asıl ortaya çıkaran malzeme bu olacak. Bu sebeple hindi pişirirken mutlaka aklınızda olsun, saldığı suyu sos yapmak üzere kenara ayırın.
Eğer hindi yapmadıysanız fakat yine de bu lezzetli sosa yakışacak bir yılbaşı menüsü hazırladıysanız merak etmeyin, hindi olmadan da hindi sosu yapabilirsiniz! Kolay hindi sosu için de bir tarif hazırladık, kendisi hemen .
Eğer tam ayarında ve hindi yanına bir sos hazırlamak istiyorsanız hindi sosu veya nam-ı diğer gravy sos için tarifimizi aşağıya bıraktık.
Hindi Sos (Gravy) Tarifi İçin Malzemeler