Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #ramazan

Güllaç

ayının gelişi, market raflarında güllaç yapraklarının kendini göstermesi ile resmi olarak başlıyor. Zira ramazanda diğer bir yana, güllaç bir yana. Geleneksel ama bir o kadar pratik bir tarif isterseniz aradığınız yerdesiniz. Güllaç malzemeleri neler diye soranlara da bu tarif ilaç gibi gelecek.

Sıcak aylara denk gelen ramazan aylarının kurtarıcısı güllaç sı, hem hafif hem de pratik olması gibi özelliğine bir de serinletme garantisi verince işte iftar sofralarının gurur kaynağı olarak yemeğin sonunda kendi şovunu yapıyor. Türk mutfağının medar-ı iftiharı bu güzelim ramazan sofralarınızdan, güllaç yaprağını mutfaklarınızdan eksik etmek istemeyeceksiniz.

Adım adım resimli olarak güllaç tatlısı yapımını anlattığımız bu kolay güllaç tarifinde cevizli güllaç sevenlere de selam yolladık. Öyleyse sözü daha fazla uzatmayalım ve en güzel güllaç tarifiyle sizi baş başa bırakalım.

Videolu ve sesli tarifimizi de aşağıya bıraktık, keyifli seyirler!

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Litre Süt
  • 12 Adet Güllaç Yaprağı
  • 3 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 Paket Vanilin
  • 2 Su Bardağı Ceviz Içi
  • Üzeri için:
  • 8 Adet çilek
  • 8 Adet Taze Nane Yaprakları
  • 4 Yemek Kaşığı Toz Antep Fıstığı
  • 4 Yemek Kaşığı Ceviz Içi (ince çekilmiş)
Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Sütü derin bir tencereye alın ve toz şekeri üzerine ilave edin.
  2. 1 paket vanilini de sütün içerisine ilave ettikten sonra orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Süt, elinizi hafif yakacak sıcaklığa geldiğinde ocaktan alın.
  3. 2 su bardağı cevizi irili ufaklı, dişe gelir kıvamda olacak şekilde bıçakla doğrayın.
  4. Güllacı hazırlayacağınız kabın içerisine bir kepçe ılık sütten ekleyin.
  5. Üzerine, kullanacağınız kabın boyutuna göre böldüğünüz güllaç yapraklarından ekleyin.
  6. Tüm güllaç yapraklarının parlak kısmının üste baktığına ve hepsinin iyice ıslandığına emin olduktan sonra paketteki yaprakların yarısını kabınıza güzelce yerleştirin.
  7. Güllaç yapraklarının, 5 dakika sütü çekmeleri için bekledikten sonra doğradığınız cevizleri bol bol dökün ve kalan güllaç yapraklarını da ıslatarak üzerine ekleyin.
  8. Buzdolabında en az 2 saat bekledikten sonra güllacınızı keserek porsiyonlayın.
  9. Taze nane yaprakları, çilek, dövülmüş ceviz ve toz fıstık ile süsleyip, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Kakaolu Yaş Pasta

Kakaolu Yaş Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 ay önce
Çıtır Erişteli Köz Patlıcan Salatası

Çıtır Erişteli Köz Patlıcan Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yoğurtlu Enginar

Yoğurtlu Enginar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Vişneli Profiterol

Vişneli Profiterol

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Elmalı Kıyır Turta

Elmalı Kıyır Turta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce