Yumurtalı Soğan Kavurması
Biberler, sulu sulu domatesler ve soğanla birlikte tam bir lezzet şöleni adeta. En son kırdığımız yumurta ise “Ben bu yemeğin padişahıyım” dercesine göz kırpıyor bize. Haydi mutfağa girip bu şahane lezzeti hep birlikte tadalım; Yumurtalı soğan kavurması tarifi!
Yumurtalı Soğan Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
- 3 Adet Orta Boy Soğan
- 2 Adet Yeşil Biber
- 2 Adet çarliston Biber
- 1 Adet Orta Boy Kapya Biber
- 3 Adet Orta Boy Domates
- 1 çay Bardağı Zeytinyağı
- 4 Adet Yumurta
- 1 çay Kaşığı Kaya Tuzu
- 1 çay Kaşığı Isot
Yumurtalı Soğan Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanları ortadan ikiye bölüyoruz. Piyazlık şekilde ince ince doğrayıp çelik tavaya koyuyoruz.
- Biberleri ortadan ikiye bölüp ince ince doğrayıp soğanların üzerine ekliyoruz.
- Domateslerin kabuğunu soymadan küp küp doğrayıp tavaya ekliyoruz.
- Tuzu ve isotu da tavaya ekleyip yağını koymadan önce elimizle iyice karıştırıyoruz.
- Son olarak yağını ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz ve ocağın en büyük gözünü harlı ateşe alarak yemeğimizi pişirmeye başlıyoruz.
- Soğanları istediğiniz diriliğe gelene kadar pişirebilirsiniz. İsterseniz karamelize bile yapabilirsiniz ama soğanın faydası azalacaktır.
- Ocaktan almaya yakın yumurtaları bütün ya da çırpılmış şekilde yemeğe ekleyip pişiriyoruz. Afiyet olsun.