Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #hamur-isi

Lokanta Usulü Lahmacun

Lahmacun herkes tarafından sevilen, yemesi en keyifli yemeklerden. Geleneksel ve en lezzetli yemeklerin de başında geliyor. İnce açılmış hamurun üzerine mükemmel bir iç harcın yayılmasıyla hazırlanır. Bol yeşillik ve ayranla nefis olur. İster bol acılı, isterseniz sade olarak hazırlayabilirsiniz. Bu pratik tarif için sizi mutfağa alalım.

Şimdiden ellerinize sağlık!

Lokanta Usulü Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru İçin:
  • 2 Su Bardağı ılık Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 4,5-5 Su Bardağı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • İç Harcı İçin:
  • 400 Gram Kıyma
  • 2 Adet Domates
  • 2 Adet Kapya Biber
  • 1 Adet Yeşil Biber
  • 1 Tatlı Kaşığı (tepeleme) Salça
  • 3 Diş Sarımsak
  • 1 Adet Soğan
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Toz Biber
  • 1/2 Demet Maydanoz
Lokanta Usulü Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir kaba tüm hamur malzemelerini ekleyin. Güzelce yoğurun.
  2. Blenderın içerisine domatesleri, soğanları, sarımsakları ve biberleri ekleyin. Hepsi karışana kadar çektirin.
  3. Kıyma ve baharatları da ekleyin. Güzelce karışana kadar çektirin.
  4. Yağ ve salçayı da ekleyin, karıştırın.
  5. Hamurdan alarak yemek tabağı büyüklüğünde parçalar açın. Oklava ya da merdane kullanabilirsiniz. Ya da sadece elinizle inceltebilirsiniz.
  6. İçten biraz alarak hamurun üzerine yayın.
  7. 200 dereceye ayarlı fırının en alt kısmında lahmacunların altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!
Zerdeçallı Kahvaltı Keki

Zerdeçallı Kahvaltı Keki

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Padişah Yastığı

Padişah Yastığı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Elmalı Gül Milföy

Elmalı Gül Milföy

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Limonlu Manolya

Limonlu Manolya

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mamaliga

Mamaliga

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce