Ev Yapımı Ketçap
Ağustos ayı, domateslerin en güzel ve mis kokulu dönemi. Madem öyle, biz de konserve, salça ve ketçap yapalım dedik! Malzemeleri toparlayın ve mutfağın yolunu tutun. Karşınızda: Ev yapımı ketçap tarifi.
Ev Yapımı Ketçap Tarifi İçin Malzemeler
- 3 Küçük Parça Soğan
- 2 Kilogram Domates
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Yemek Kaşığı şeker
- 1 çay Bardağı (1 Parmak Eksik) Elma Sirkesi
- 1/2 çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1 çay Kaşığı Kekik
- 1 çay Kaşığı Karabiber
Ev Yapımı Ketçap Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı yemeklik doğrayın, zeytinyağında karamelize olana kadar kavurun.
- Domatesleri kabuklu haliyle doğrayıp soğanın üzerine ekleyin.
- Baharat, sirke ve şekeri ekleyip kısık ateşte, kapağı kapalı bir şekilde 40 dakika pişirin.
- Robottan geçirip süzgeçle süzün. Afiyet olsun.