Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #sos

Ev Yapımı Karamel

Onunla ne ne cheesecake'ler hazırlayacağız ancak durun bir dakika öncelikle karamel olarak da bilinen karamel hazırlamamız lazım. Karamel ve karamelize bu kelimeleri çokça duymaya alıştınız sanırım.

Karamelize etmek; meyve ve sebzelerin içindeki şekeri açığa çıkartmak için yapılan ve hafif kahverengi bir görünüm kazanmalarını sağlayan bir işlem. Peki ya karamel? Toz şekerin karamelize edilmesiyle hazırlanan karamel, tereyağı ve krema ilavesiyle sos halini alıyor. Tadına doyum olmuyor.

Az malzeme, küçük püf noktaları ve bir kavanoz karamel.

Ev Yapımı Karamel Tarifi İçin Malzemeler
  • 1,5 Su Bardağı Toz şeker
  • 1/2 Su Bardağı Su
  • 4 Damla Limon Suyu
  • 75 Gram Tereyağı
  • 125 Ml. Sıvı Krema
Ev Yapımı Karamel Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Karamel hazırlamak için; toz şeker, su ve taze sıkılmış limon suyunu derin bir sos tenceresine alın.
  2. Erimekte olan toz şekeri karıştırmadan sos kabını aralarda sallayarak şekerin karamelize olmasını sağlayın. Yüksek ateşte şekerin yanmamasına dikkat edin.
  3. Sütlü bonbon rengini alan şeker karışımına soğuk tereyağı katıp tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
  4. Rengi koyulaşan ve kısık ateşte pişirmeye devam ettiğiniz karamel karışımına son olarak krema katıp hızlıca karıştırın.
  5. Kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirdiğiniz karamel karışımını ocaktan alın. Sıcağı sıcağına cam ya da seramik bir kavanoza boşaltın.
  6. Oda sıcaklığında soğutup kapağını kapattıktan sonra buzdolabına kaldırıp muhafaza edin. Soğudukça katı bir hal alan karameli, benmari usulü eritip tatlı yapımında ve süslemelerde kullanın.
Fırında Pratik Sütlaç

Fırında Pratik Sütlaç

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tuzlu Scone

Tuzlu Scone

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Brokoli Köftesi

Brokoli Köftesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Etli Humus

Etli Humus

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fırında Havuç

Fırında Havuç

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce