Yemeklik.com.tr 5 ay önce
yemeklik #mevsiminde

Etli Kereviz

Dağılmadan her bir parçanın lezzetini ön planda tutarak hazılanmış bir öğüne ne dersiniz? Etli kereviz doyurucu bir sebze yemeği.

Etli Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
  • 200 Gram Dana Kuşbaşı Eti
  • 1 Adet Kereviz
  • 3 Adet Soğan
  • 2 Adet Havuç
  • 1 Yemek Kaşığı Un
  • 1/2 Adet Limonun Suyu
  • 1 Su Bardağı Et Suyu
  • 1/2 Su Bardağı Su
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Avuç Maydanoz
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Kimyon
Etli Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Etleri düdüklüde haşlıyoruz. Kerevizleri soğanları iri iri doğruyoruz. Havuçları ince halka dilimler halinde doğruyoruz.

  2. Tereyağı ve sıvı yağında haşlanmış etleri kavuruyoruz. Üzerine havuç, kereviz ve soğanları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Unu da ekleyip un kokusu gidene kadar çok az kavuruyoruz.

  3. Sırasıyla limon suyu, et suyu, baharat ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz. Suyunu pişme oranına göre sonradan ekleyebilirsiniz. 

  4. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra maydanozunu ekleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Supangleli Tavuk Göğsü

Supangleli Tavuk Göğsü

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Balon Kebabı

Balon Kebabı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Elmalı Süslü Kurabiye

Elmalı Süslü Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Patlıcanlı Lazanya

Patlıcanlı Lazanya

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Mikrodalgada Çikolatalı Kek

Mikrodalgada Çikolatalı Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce