Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Anne Usulü Yumurtalı Ekmek

Evdeki bayat lerin en lezzetli kurtarıcısı ve minimum malzemeyle maksimum lezzet yaratma el kitabı tarifiyle beraberiz. Bayat ekmeğin platonik aşkı, kahvaltıların uzak ilişki yaşayan sevgilisidir yumurtalı ekmek kızartması. İnsanı mutlu çocukluğuna götürür, yanında bir bardak çay belirir. Hadi o zaman mutfağa alalım sizleri. Bu çıtır çıtır lezzeti bugün çayının yanına konuk edelim. Karşınızda: Yumurtalı ekmek !

Haydi o zaman mutfağa, kızartmasının yanına beyaz peynir, zeytin, domates ve salatalık koyup harika bir kahvaltı yapmaya! Şimdiden ellerinize sağlık diyoruz ve tarifimize buyur ediyoruz.

Anne Usulü Yumurtalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Adet Bayat Ekmek
  • 2 Adet Yumurta
  • 1/2 Su Bardağı Süt
  • 1 Yemek Kaşığı Un
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • Kızartmak İçin:
  • 5 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Anne Usulü Yumurtalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1.  Yumurtaları derin bir kaseye kırın ve tuzu ekledikten sonra bir tel çırpıcı ile güzelce çırpın.

  2. Üstüne sütü ilave edip çırpmaya devam edin.
  3. Son olarak unu ilave ettikten sonra bir tel çırpıcı ile güzelce çırpın. Yumurtalı karışım hazır olacak.
  4. Bayat ekmeği dilimleyin. Dilimleri arkalı önlü iyice bulanacak şekilde yumurtalı karışıma bulayın.
  5. Isınmış kızartma tavasına sıvı yağı ekleyin ve yumurtaya buladığınız ekmekleri arkalı önlü güzelce kızartın.
  6. Bir servis tabağına aldıktan sonra sıcak sıcak servis edin.
  7. Afiyet olsun!
Nohutlu Kraker

Nohutlu Kraker

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pratik Tuzlu Tart

Pratik Tuzlu Tart

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yeşil Biber Dolması

Yeşil Biber Dolması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Pazı Eşliğinde Sütlü Badem Çorbası

Pazı Eşliğinde Sütlü Badem Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Borsch Çorbası

Borsch Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce