Yemeklik.com.tr 8 ay önce

Acuka

Ekmek sevdiren, ekmek yediren bir acuka . Biber ve domates salçası yanı sıra zeytinyağı, ince çekilmiş ceviz içi, bayat ekmek içi ya da galeta unu, rendelenmiş sarımsaklar, susam ve olmazsa olmaz baharatlar... Çerkeslerin acıkası, bilinen adıyla acukayı acuka yapan tatlar onlar. Bir kavanoz acuka hazırlanır ve itinayla sürülür ekmek üzerine. Ballandıra ballandıra yenilir tek başına. Kahvaltı böylelikle kurtarılır.

Hem önceden hazırlanıp buzdolabında muhafaza edilen acuka sosu da olur, aniden gelen misafir için sofralara de. Şimdiden afiyet olsun diyerek sizleri tarifimiz ile baş başa bırakıyoruz.

Acuka Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 3 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1,5 Su Bardağı Ceviz Içi (ince çekilmiş)
  • 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 4 Yemek Kaşığı Galeta Unu (arzuya Göre Bayat Ekmek Içi)
  • 6 Diş Sarımsak (rendelenmiş Ve Ezilmiş)
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Kimyon
  • 1 çay Kaşığı Pul Biber
Acuka Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir kabın içerisine rondoda çekilmiş ya da ince kıyılmış cevizleri ekleyin. Üzerine domates ve biber salçasını ilave edin.
  2. Ardından rendelenmiş sarımsağı ilave edin.
  3. Zeytinyağını ekleyin.
  4. Ardından galeta ununu ekleyin.
  5. Üzerine baharatları ekleyip iyice karıştırın.
  6. Kremamsı bir karışım elde edene kadar iyice karıştırın.
  7. Kavanoza koyup üzerine biraz zeytinyağı ekleyerek buzdolabında muhafaza edebilir, dileğiniz zaman tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Dereotlu Yoğurt

Dereotlu Yoğurt

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Puf Puf Peynirli Poğaça

Puf Puf Peynirli Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Kolay Ev Baklavası

Kolay Ev Baklavası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Tahinli ve Cevizli Çörek

Tahinli ve Cevizli Çörek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Pancarlı Pirinç Pilavı

Pancarlı Pirinç Pilavı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce