Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Karakuş Tatlısı

Adana denilince aklınıza yoksa sadece mı geliyor, o zaman böyle buyurun. Bu güzeller güzeli karakuş tatlısını bir kere yedikten sonra, Adana denilince aklınıza sadece kebap değil karakuş tatlısı da gelecek. Tadı damağınızda kalacak, bunun içinde ne var, hamuru ne kadar da güzel diye soran gözlerle yedikçe yiyeceksiniz.

Bazılarının ''kravat tatlısı''da dediği, Adana’da tüm tatlıcılarda bulabileceğiniz ama özellikle misafir geldiğinde yapılan ve ''misafir tatlısı'' diye de bilinen enfes bir lezzet. Yağda kızarmış hamurunun çıtırlığı, hafif şerbeti, içindeki tarçın ve cevizin uyumuyla çok leziz. Hadi şimdi rotamızı Adana’ya çeviriyoruz, bir tatlı yemeden bırakmayız. Afiyetler olsun.

Karakuş Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru için:
  • 3-4 Su Bardağı Un
  • 1/2 Su Bardağı Su
  • 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Adet Yumurta
  • 4 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • Şerbeti için:
  • 2 Su Bardağı Su
  • 2 Su Bardağı Toz şeker
  • 1/4 Adet Limon
  • İçi için:
  • 1 Su Bardağı Ceviz Içi (ince çekilmiş)
  • 1 çay Kaşığı Tarçın
  • 5 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • Kızartmak için:
  • 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
Karakuş Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak şerbet için şeker ve suyu bir tencereye alın sürekli karıştırarak şekeri eritin. Üçerisine bir kaç damla limon sıkın ve kaynatın. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 10 dk kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  2. Derin bir kap içerisinde hamur için gerekli malzemeleri alın.
  3. Ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtün ve 45 dakika dinlendirin.
  4. Dinlenen hamuru iki bezeye ayırın. Hafif unlu tezgahın üzerine alın.
  5. Daha sonra her ikisi de incecik şekilde açın.
  6. Açtıktan sonra iki ucundan üst üste gelecek şekilde katlayın.
  7. Cevizli harcı arasında boşluklar kalacak şekilde içerisine ekleyin.
  8. En dışta kalan katı da cevizlerin üstüne  kapatın ince uzun bir hamur elde edin.
  9. Kare kare kesin ve her kareyi kenarlarından tutup büzün.
  10. Diğer bezeye de aynı işlemi yapın ve kızgın yağın içerisinde orta ateşte kızartın.
  11. Kızarttığınız tatlıları soğuk şerbetin içine batırın.
  12. Sonra bir tabağa alın. Kalan şerbeti tatlının üzerine dökün.
  13. Şerbeti çektikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ayva Hoşafı

Ayva Hoşafı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Peynirli Tatlı Krep

Peynirli Tatlı Krep

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mor Havuçlu Çavdar Ekmeği

Mor Havuçlu Çavdar Ekmeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Bal Kabaklı ve Tulum Peynirli Bruschetta

Bal Kabaklı ve Tulum Peynirli Bruschetta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fırında Et Yemeği

Fırında Et Yemeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 ay önce