Yumuşak Ramazan Pidesi
Ramazan'ı vazgeçilmez lezzeti pidenin en kolay hali.. Mis kokulu, hem yumuşacık hem de nefis tarifimiz ile tanışın. Yumuşak Ramazan pidesi tarifi.
Yumuşak Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Su Bardağı ılık Su
- 1 Su Bardağı ılık Süt
- 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 6 Su Bardağı Un
- 1 Paket Kuru Maya
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı şeker
- Üzeri İçin:
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 1 Tatlı Kaşığı Süt
- 1 Tatlı Kaşığı Yoğurt
- 2 çay Kaşığı Susam
- 2 çay Kaşığı çörek Otu
- 1 Yemek Kaşığı Galeta Unu
Yumuşak Ramazan Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir yoğurma kabına: süt ve suyu alıp, maya ilave ediyoruz. Maya eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Sıvı yağ, zeytinyağ, un, tuz ve şekeri ekleyip yoğuruyoruz. Ağzını kapatarak mayalanmasını bekliyoruz.
- Hamur mayalanıp, iki katına çıkınca; Hamuru iki parçaya ayırıyoruz.
- Tepsiye yağlı kağıt serip: galeta unu serperek üzerine ikiye ayırdığımız hamurun bir parçasını koyup, elimize bastırarak yuvarlak hale getiriyoruz.
- Parmaklarımızla bastırarak pide şeklini veriyoruz. Bu şekilde 20 dakika kadar bekletiyoruz.
- Küçük bir kasede yumurta sarısı, süt ve yoğurdu çırpıyoruz. Fırça ile Pidenin her tarafına sürüp, üzerine susam ve çörek otu serpiyoruz.
- 190 derece fırında kabarıp, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.