Et Şiş
2023-10-08 11:30:22 - Yemeklik.com.tr
Et şiş tarifi her evde sevilir; daima tercih edilenlerin başında gelir! Yanında ve tadına asla doyum olmaz. Sadece közlenmiş bile muazzam bir yemektir. Bu tarifimizle marinasyon karışımını çok pratik bir şekilde hazırlayacaksınız.
Cızır cızır kızaran birlikte sofralarınız şenlenecek; ev hanesi bayram edecek. Şimdiden afiyet olsun!
Et Şiş Tarifi İçin Malzemeler- 500 Gram Kuşbaşı Dana Eti
- 100 Gram Kuyruk Yağı
- Marinesi İçin:
- 1 çay Bardağı Süt
- 1/2 çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1 çay Kaşığı Kekik
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- 1/2 çay Kaşığı Tuz
- Servisi İçin:
- 1/2 Adet Domates
- 1/2 Adet Soğan
- 3 Adet Biber
- Bir kaseye süt, zeytinyağı, kırmızı toz biber, karabiber, kekik ve tuzu ekleyin.
- Güzelce karıştırın.
- Kuşbaşı etleri bu karışıma alın. Vaktiniz varsa 1 gece yoksa 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Döküm tavayı ısıtın ve üzerine biberi, domatesi ve soğanı ekleyin.
- Dinlenen etleri şişe dizin. Dizerken aralara birer parça da kuyruk yağı ilave edin. Isıttığınız tavada arkalı önlü, çevirerek pişirin.
- Et şiş hazır! Közlediğiniz sebzelerle birlikte servis edin. Afiyet olsun!