Tereyağlı Bulgur Pilavı
2023-10-08 22:04:35 - Yemeklik.com.tr
Hem doyurucu hem sağlıklı. Geleneksel nimetimiz bulgur pilavı. Kurtarıcımız olacak, ana yemeklerin yanına çok yakışacak nefis bir pilav tarifi geldi.
Tereyağlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler- 1 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
- 1 Avuç Tel şehriye
- 1 Adet Soğan
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 2 Su Bardağı Su
- 1 Adet Bulyon
- Tereyağını tencereye koyup önce doğranmış soğanı kavuruyoruz. 1 avuç tel sehriyeyi kavuruyoruz (ben az kavurdum çocuklar böyle yedikleri için).
- Kavrulunca yıkanmış bulguru ilave edip 2 dakika daha kısık ateşte kavuruyoruz.
- Tavuk bulyon ve suyu karıştırıp içine döküyoruz.
- Kaynayınca altını kısıyoruz. 5 dakika sonra karıştırıyoruz, tuzuna bakıyoruz, bulyonun tuzu yeterli değilse tuz ilave ediyoruz.
- Suyunu çekince ocağın altını kapatıp demlemeye bırakıyoruz.