Limonlu Manolya

2023-09-30 11:41:45 - Yemeklik.com.tr

Üzerindeki limon sosun güzelliği ve içindeki muhallebinin enfes aroması ile damakları şenlendireceksiniz. Limonlu manolya tarifi ile kaşık kaşık yenecek bir tatlı hazırlayacaksınız. Mutfak sizleri bekliyor.

Limonlu Manolya Tarifi İçin MalzemelerLimonlu Manolya Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tencereye krema hariç tüm malzemeyi koyup tel çırpıcı ile kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.
  2. Puding koyulaşınca ocağın altını kapatıp içine kremayı koyun ve mikserle çırpın. Bisküvileri mutfak robotundan geçirin.
  3. Servis yapacağınız kapların alt kısmına 2 çorba kaşığı bisküvi paylaştırın. Bisküvilerin üzerine bir miktar muhallebi dökün.
  4. Muhallebinin üzerine tekrar bisküvi ve tekrar muhallebi dökün.
  5. Limonlu sos için: Tüm malzemeyi bir tavaya alın. Tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak kısık ateşte kaynayıncaya kadar pişirin ve sosu ocaktan alıp kaselere paylaştırın.
  6. Üzerini benmari usulu beyaz çikolatayı eriterek süsleyebilirsiniz. 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi