Mantar Döner

2024-07-25 11:51:38 - Yemeklik.com.tr

Görüntüsüyle döneri andırsa da bu tarif mantarla hazırlanıyor. Lezzetli ve doyurucu bir seçenek olan mantar döner dürüm, nar ekşisi ve baharatlarla tatlandırılmış, fırında pişirilmiş istridye mantarları ile hazırlanır. Üzerine eklenen yoğurtlu ve tahinli sos ile bu dürüm, damaklarda iz bırakacak. Bu tarifi hazırlamak hem hızlı hem de kolay, sonuç ise gerçekten etkileyici. Mutfakta harikalar yaratmak için hadi başlayalım!

Mantar DönerTarifi İçin MalzemelerMantar DönerTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Mantarları ince uzun şeritler halinde koparın,soğanı kalın piyazlık doğrayın, sarımsakları da ezin. Yağlı kağıt serili bir tepsiye hazırladığınız malzemeleri, baharatları, tuz, zeytinyağı ve nar ekşisini harmanlayın.
  2. Karışımı önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında koyu bir renk alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
  3. Sos için salatalığın çekirdeğini çıkartın ufak küpler halinde doğrayın. Soğanı da ufak küpler halinde doğrayıp maydanozu da ince ince kıyın. Bütün malzemeleri yoğurt, tahin, limon suyu, zeytinyağı ve tuzla karıştırın.
  4. Lavaşları ocakta önlü arkalı ısıtıp içlerine sosu paylaştırın, üzerine mantarlı karışımı ekleyin, domates dilimleri ve zeytinyağı da gezdirip dürüm gibi sarın. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi