Kereviz Çorbası

2023-09-16 23:34:21 - Yemeklik.com.tr

Vitamin ve lezzet deposu kerevizin en güzel hallerinden biri ne diye sorsak hiç şüphesiz herkesin aklına ilk gelen kereviz çorbası tarifi olurdu. Piştiği çorbanın içinde kremamsı bir kıvam alan kerevizler, hem doku hem de lezzet kazandırıyor. Bolca baharatla da lezzetine lezzet katılıyor. Sıcak ve lezzetli bir başlangıç arayanların hiç düşünmeden denemesi gereken tariflerden biri, kereviz çorbası tarifi karşınızda!

Bu çorbanın içerisine dilerseniz farklı sebzeler ilave edebilirsiniz. Kök lerle daha da lezzetli bir hale gelecektir. Sebze suyu, ya da suyuyla da pişirerek doyuruculuğunu arttırabilirsiniz. Söz konusu kereviz çorbasıysa içine ne koysanız enfes oluyor. arasında favoriniz olacak tarife davetlisiniz.

Kereviz Çorbası Tarifi İçin MalzemelerKereviz Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kuru soğanı yarım ay şeklinde piyazlık doğrayın. Sarımsakları küçük parçalar halinde kesin.
  2. Kabuğunu soyduğunuz havucu, ince dilimler halinde kesin. Kabuğunu soyduğunuz kerevizleri küp şeklinde doğrayın.
  3. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Piyazlık doğranmış kuru soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar zeytinyağında soteleyin.
  4. İnce dilimlenmiş havucu katıp, soteleme işlemini sürdürün. Küp küp doğranmış kerevizleri ekleyin ve karıştırın.
  5. Tencereye sebzelerin seviyesine gelecek kadar yaklaşık 3 su bardağı sıcak suyu katın ve kapağı kapalı şekilde 30 dakika kadar pişirin.
  6. Havuçlar çatalla ezilecek kıvama geldiyse çorbayı ocaktan alın.
  7. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber katıp, damak tadınıza göre çorbayı çeşnilendirin.
  8. Taneli olan çorbayı blenderdan geçirin. Eğer kıvamı sizin için çok koyu ise 1-2 su bardağı sıcak su ekleyip, bir taşım daha kaynatın.
  9. İnce ince doğranmış kereviz sapı ve yaprakları eşliğinde sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi