Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Erikli Kolay Tart

Tam da mürdüm eriği mevsimi iken şöyle hamuru kıyır kıyır bol erikli bir tart olsa diyorsanız doğru tariftesiniz. Hazırlaması da çok kolay.

Erikli Kolay Tart Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru için:
  • 100 Gram Tereyağı
  • 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 4 Yemek Kaşığı Pudra şekeri
  • 2 Su Bardağı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • Üzeri için:
  • 600-700 Gram Mürdüm Eriği
  • 1 Yemek Kaşığı şeker
  • 1 çay Kaşığı Tarçın
Erikli Kolay Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kaba alıp yoğurun. İki su bardağı un yeterli fazla eklemeyin. Hamur ele yapışmayan bir kıvama gelince hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça koparıp buzluğa kaldırın. Üzeri için kullanılacak.
  2. Kalan hamuru yağlanmış orta boy kalıba bastırarak yayın. Çatalla hamurda delikler açın. Hamurun üzerine doğranmış mürdüm eriklerini kabukları hamura değecek şekilde sıkı şekilde dizin.
  3. Eriklerin üzerine şeker ve tarçın serpin. Buzluktaki hamuru çıkarıp eriklerin üzerine rendeleyin.
  4. Önceden ısınmış 180 derece fırında yaklaşık 55 dakika kızarana kadar pişirin. Pişmiş tartı biraz dinlendirin. Sonrasında servis edebilirsiniz.
Vegan Brokoli Köfte

Vegan Brokoli Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Bulgurlu Yeşil Mercimek Salatası

Bulgurlu Yeşil Mercimek Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Acılı Çilek Reçeli

Acılı Çilek Reçeli

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yoğurtlu Köfte

Yoğurtlu Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Porsiyonluk Güllaç

Porsiyonluk Güllaç

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce